Яценюк закликає ухвалити закони для приватизації "годівниць політсил"

Середа, 25 листопада 2015, 13:06

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк закликає парламентарів ухвалити пакет законопроектів, яка дозволить здійснити "чесну і прозору" приватизацію низки державних об’єктів.

"Верховній Раді вчора не вдалося вже в восьмий чи десятий раз проголосувати за пакет законодавства щодо чесної, прозорої і конкурентної приватизації", - обурився він на засіданні Кабінету міністрів.

"Державні компанії повинні перестати бути годувальницями (годівницями – ред..) політичних сил. І єдино правильний шлях щодо управління такими компаніями – це приватизація на прозорих і конкурентних умовах, із залученням, у першу чергу, іноземного інвестора", - заявив Яценюк.

Він наголосив, що "за останніх 20 місяців нам вдалося не допустити жодної тіньової приватизації, але уряд звертаються до парламенту з тим, щоб провести прозору і конкурентну приватизацію".

"Для цього необхідно прийняти закони, які протягом року не приймаються у стінах українського парламенту", - сказав прем’єр.

За словами Яценюка, це закони, які дають можливість

1) об’єктивно і економічно обґрунтовано оцінити вартість об’єкту приватизації;

2) при приватизації залучати іноземних радників з тією метою, щоб прибрати будь-який політичний вплив на процеси приватизації в Україні;

3) встановити: "Той, хто дає більше грошей, хто має реальну можливість для управління державними компаніями, які будуть приватизовуватися, і той, хто хоче збільшити робочі місця в Україні, (платити) податки і підтримати українську економіку – той стане переможцем аукціону з придбання об’єкту приватизації, а не той, у кого більша чи менша фракція чи кількість депутатів у Верховній Раді".

"Завтра, я сподіваюся, що Верховна Рада повернеться до всіх законів щодо приватизації і дасть можливість уряду України провести чесну і прозору приватизацію, прибрати будь-які політичні впливи на державні компанії і дати можливість створювати робочі місця і залучати сюди іноземних інвесторів", - сказав Яценюк.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування