Матеріали справи: Компанія Мартиненка отримувала відкат в сумі 15-20%

Четвер, 26 листопада 2015, 11:17

Компанія Миколи Мартиненка Bradcrest Investments отримувала на свій рахунок "відкат" у сумі 15-20% від контракту між держкомпанією "Енергоатом" і чеським заводом "Шкода" в 2008 році.

Про це у своєму блозі написав депутат Сергій Лещенко, приводячи скани деяких матеріалів кримінальної справи, в тому числі і текст запиту віце-прокурора Швейцарської Конфедерації Урса Кёлі на ім'я генпрокурора Віктора Шокіна.

"Виявилося, що панамська компанія Мартиненка Bradcrest Investments отримувала на свій рахунок комісію від контракту між державною компанією "Енергоатом" і чеським заводом "Шкода". "Відкат" Мартиненка становив 15-20 відсотків від поставок обладнання на атомні електростанції", - повідомив Лещенко.

"Для легалізації хабарів, між "Шкодою" і компанією Bradcrest в 2008 році був укладений договір, згідно з яким компанія Мартиненка брала на себе зобов'язання "просувати продажі та послуги "Шкоди" на українському ринку".

Bradcrest мав "забезпечити економічний успіх, надавати "Шкоді" всю інформацію про проекти в енергетичному секторі України, допомагати "Шкоді" в переговорах".

У статті 5.1 договору сказано, що Bradcrest отримуватиме комісійні від "Шкоди" як ... компенсацію за підписані та реалізовані контракти.

З боку "Шкоди" договір підписали глава правління Мирослав Фіала і член правління Їрі Деміс, з боку Bradcrest - номінальний директор компанії панамець Едгардо Діаз, що діяв в інтересах Мартиненко.

"При цьому Мартиненко всі ці роки був головою комітету з питань енергетики Верховної Ради, а також неформальним куратором "Енергоатому" на найвищому державному рівні", - наголосив Лещенко.

"Обсяг "відкатів" на рахунок Мартиненко в Швейцарії склав 3623000 євро в банку BNP Paribas і 2777000 євро в банку Banque Hottinger & Cie", - зазначив депутат.

"На сторінці 7 швейцарського запиту в ГПУ сказано, що два роки тому Мартиненко допитувався по цій справі в Швейцарії, хоча весь цей час він брехав, що нічого не знає про розслідування в Європі", - написав Лещенко.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...