Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зустрічі Путіна і Ердогана на саміті в Парижі не буде – Кремль

Четвер, 26 листопада 2015, 11:33

Окремої зустрічі президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Ердогана в рамках "кліматичного саміту" в Парижі не планується.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков журналістам у четвер, повідомляє "Інтерфакс".

"Окремо ніякої зустрічі в Парижі не проговорюється і не обговорюється. Я не володію на даний момент інформацією про заплановані телефонні розмови", – сказав він.

Пєсков додав, що після того, як був збитий російський бомбардувальник Су-24, російсько-турецьким відносинам завдано "нищівної шкоди".

"Безумовно, виправити таку, досить нищівну шкоду, яка була завдана двостороннім відносинам, дуже складно, дуже важко. Це дуже серйозна подія, з дуже серйозними, неминучими наслідками", – сказав Пєсков.

"Зрозуміло, ми дуже дорожили нашими двосторонніми відносинами – відносинами, дійсно, партнерськими, взаємовигідними відносинами і відносинами дуже перспективними", – заявив він.

Разом з тим, за його словами, Кремль розраховує на непорушність міжнародного права у питанні використання чорноморських проток.

"Правила морського судноплавства через чорноморські протоки регулюються міжнародним правом, Конвенцією Монтре, і тут ми, звичайно, розраховуємо на непорушність норм свободи судноплавства через чорноморські протоки", – заявив Пєсков.

Він також повідомив, що запланований в Санкт-Петербурзі російсько-турецький саміт офіційно не скасовано, але сама можливість його проведення під великим сумнівом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування