ГПУ: розслідувати незаконне постачання електрики в Крим має МВС

Четвер, 26 листопада 2015, 15:09

Генпрокуратура очікує від МВС результатів розслідування кримінального провадження про незаконне постачання електроенергії в Крим.

Про це заявив прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко на брифінгу в четвер, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Слідство у даний час проводить Головне слідче управління МВС України, тому ми очікуємо якомога швидше інформацію від них, щоб ми далі приймали рішення", – розповів він.

Куценко нагадав про заяву прем'єра Арсенія Яценюка про те, що він передав інформацію до прокуратури щодо незаконного підписання договору про постачання електроенергії в Крим. Прокурор додав, що Генпрокуратура веде це кримінальне провадження ще з початку року.

Він додав, що представники "Укрінтеренерго" підписали договір про постачання електричної енергії з порушенням закону.

"Питання сьогодні до наших колег із МВС. Чим швидше вони завершать слідство, тим швидше ми перейдемо до наших повноважень і наших процесуальних дій", – сказав Куценко.

Як відомо, 23 листопада Яценюк заявив, що Генпрокуратура має притягнути до відповідальності людей, причетних до підписання контракту на постачання електроенергії в Крим.

У свою чергу міністр енергетики Володимир Демчишин сказав, що в підписаному контракті не було терміну "Кримський федеральний округ", який обурив Яценюка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування