Заступника мера Запоріжжя підозрюють у земельних махінаціях

Четвер, 26 листопада 2015, 20:47

Заступнику міського голови Запоріжжя Сергію Гладченку оголошено про підозру у тому, що він незаконно передав земельні ділянки дитячого оздоровчого табору, особам, пов'язаним з міськими чиновниками.

Як повідомив в четвер на прес-конференції перший заступник прокурора Запоріжжя Роман Мазурик, 26 листопада заступнику мера повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем - незаконній передачі землі дитячого оздоровчого табору "Дружба" під забудову в рекреаційній зоні міста - Великому Лузі.

Правоохоронні органи підозрюють чиновника в тому, що в 2012 році ним було здійснене підроблення документів про приватизацію земель на Великому Лузі для розгляду земельною комісією, після чого це рішення було затверджено на сесії міськради.

"Підозрюваний діяв навмисно з метою одержання неправомірної вигоди для фізичних осіб, всупереч інтересам служби дав доручення підлеглим видати позитивні висновки про надання земельних ділянок більше 2,5 га землі", - заявив Мазурик.

За даними слідства, відібрані у запорізької громади земельні наділи, були передані особам, "афільованим з міськими чиновниками".

Наразі Гладченка звинувачують у скоєнні злочину за ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Кваліфікація статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...