"Опора": ризики зриву виборів у Маріуполі і Красноармійську незначні

П'ятниця, 27 листопада 2015, 15:37

Громадянська мережа "Опора" вважає ризики зриву виборів у Маріуполі і Красноармійську, які відбудуться у цю неділю, незначними.

Про це йдеться у звіті організації.

"Враховуючи достатньо високий рівень готовності до проведення голосування, потенційні ризики повторного зриву виборів знаходяться лише у політичній площині, що дозволяє правоохоронним органам ефективно попереджувати спроби дестабілізації ситуації", – сказано у повідомленні.

Ключовим викликом для виборів в "Опорі" вважають надмірну політизацію роботи територіальних виборчих комісій та високий рівень недовіри між учасниками виборів.

"У цих містах існують потенційні ризики як адміністративного тиску на виборців, так і спроб за надуманими підставами делегітимізувати виборчий процес. Усі суб’єкти виборчого процесу мають докласти максимальних зусиль із недопущення перетворення потенційних ризиків голосування у негативні практичні наслідки", – йдеться у звіті.

При цьому в "Опорі" зазначили, що ЦВК доклала належних зусиль у сфері нормативного забезпечення організації і проведення голосування, однак розкритикували рішення про заборону агітації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування