Порошенко вимагає повного виконання закону про декомунізацію

Субота, 28 листопада 2015, 15:46

Президент Петро Порошенко наполягає на неухильній реалізації закону про декомунізацію та подальшій публікації архівів КДБ.

Про це глава держави заяви на заходах з нагоди вшанування пам'яті жертв голодоморів у Національному музеї "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні" 28 листопада у  Києві.

"Історія все розставила по місцях. На парламентських виборах минулого року КПУ не пройшла у Верховну Раду, і це була справжня оцінка українського народу. У місцевих виборах минулого місяця вона (Компартія) взагалі не брала участі, так як набув чинності закон про декомунізацію. І я як президент вимагаю повного і беззастережного виконання (закону про декомунізацію), як і подальшого оприлюднення архівів КДБ", - зазначив Порошенко. 

У контексті голодоморів, які сталися, Порошенко підкреслив: "Ми повинні остаточно позбутися комплексу народу-жертви і пишатися тим, що в такій сильній конкуренції ми відстояли своє місце на політичній карті Європи і світу".

"Сьогодні ми можемо сказати собі й усьому світові: ми не забудемо злочинів голодоморів, ми не забудемо цього геноциду і ми не забудемо його винуватців", - додав Порошенко. 

Участь у вшануванні пам'яті жертв голодоморів у Києві взяли також прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та члени уряду, президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко.

Біля Національного музею "Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні" зібралися представники православних конфесій і жителі Києва. Духовенство відслужило панахиду за жертвами голодоморів. 

Як відомо, за даними дослідження Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України, людські втрати України внаслідок голодомору 1932-1933 рр. становлять близько 4 млн осіб.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування