Після стрілянини у медзакладі Обама хоче зробити зброю менш доступною

Субота, 28 листопада 2015, 17:38

У місті Колорадо-Спрінгс, що в американському штаті Колорадо, озброєний чоловік застрелив трьох людей у центрі планування родини мережі Planned Partnerhood.

Ще дев'ятеро осіб зазнали легких поранень унаслідок нападу, який стався у п'ятницю, повідомляє DW з посиланням на інформагенцію Agence France-Presse (AFP).

"Ми втратили двох цивільних, також ми оплакуємо втрату дуже хороброго офіцера поліції", - заявив мер міста Джон Сазерс.

Протистояння поліції та нападника тривало 5 годин, в результаті чого правоохоронці переконали нападника здатися, повідомляє Associated Press (AP).

Відвідувачі та працівники центру, які опинилися поруч, ховалися в цей час у кімнаті охорони. Частину з них вдалося евакуювати під час протистояння до сусіднього медичного закладу.

Місцеві видання The Denver Post та The Colorado Springs Gazette з посиланням на власні джерела повідомили, що нападника звуть Роберт Л. і йому 57 років.

Серед можливих мотивів нападу – критика абортів як однієї з послуг, які надає жінкам Planned Partnerhood. Раніше ця медорганізація нерідко ставала ціллю протестів противників уривання вагітності.

Президент США Барак Обама в суботу заявив, що Сполучені Штати повинні "щось зробити", аби ускладнити доступ злочинцям до військової зброї.

"Ми повинні зробити щось стосовно того, що військова зброя на наших вулицях легкодоступна для людей, які не повинні нею володіти. Крапка. Досить – значить досить", - цитує заяву Обами DW з посиланням на "Reuters".

Президент США зазначив, що нападник у Колорадо-Спрінгс застосував автоматичну зброю, яку використовують військові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...