Суд вчергове відмовив Боровику у боротьбі за крісло мера Одеси

Вівторок, 3 листопада 2015, 12:42

Одеський окружний адміністративний суд відмовив кандидату на посаду мера Одеси Саші Боровику у позові про визнання недійсними результатів цих виборів.

Про це повідомляє прес-служба суду.

У відомстві нагадали, що Боровик просив суд скасувати протоколи комісії про встановлення результатів голосування та виборів, постанови щодо визнання Геннадія Труханова обраним мером, його реєстрації як міського голови та інші, а також зобов’язати виборчу комісію встановити результати виборів та підсумки голосування.

У своєму позові Боровик також наполягав, що виборча комісія в інтересах Труханова не розглядала скарг та актів про виявлення порушення.

"Однак відповідач стверджує, що ніяких скарг на дії комісії та актів про окремі порушення до нього не надходило. І оскільки позивач не надав до суду жодного доказу наявності таких скарг та актів, суд не встановив упередженості комісії. Також позивач не довів порушення відповідачем вимог закону щодо складання протоколів", – йдеться у повідомленні.

Боровик також поставив під сумнів результати виборів депутатів міської ради. Він зазначив, що уже після оголошення результатів виборів міського голови та депутатів ради, реєстрації Труханова, комісія направила на уточнення протокол про підсумки виборів депутатів ради по одному з округів Приморської територіальної виборчої комісії через – "розбіжність" у 19 301 голос.

У свою чергу суд встановив, що мова йде лише про технічну описку у графі про загальну кількість виборців, яка не вплинула на кінцевий результат.

Як відомо, раніше одеський суд вже кілька разів відмовляв Боровику у позовах щодо своєї поразки на виборах мера Одеси.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...