ГПУ: Лукаш обирають запобіжний захід, у справах Майдану вона - свідок

П'ятниця, 6 листопада 2015, 12:29

Затримана у четвер екс-міністр юстиції часів Януковича - Олена Лукаш має статус свідка у справах щодо злочинів проти Майдану.

Про це "Українській правді" повідомив начальник управління спецрозслідувань Сергій Горбатюк.

"Наданий час Лукаш має статус свідка у провадженні щодо Майдану. Вона має бути допитана, щоб уточнити розвиток тих подій", - повідомив Горбатюк.

На уточнююче питання, чи є інші справи, по яких проходить Лукаш, Горбатюк відповів: "Є інші провадження, що стосуються роботи Міністерства юстиції в той період, коли вона його очолювала. Там вона теж в якості свідка".

Горбатюк також зазначив, що станом на 13:10 в Печерському суді має відбуватися судове засідання, під час його Лукаш має бути обраний запобіжний захід.

На питання, який саме запобіжний захід вимагає прокуратура, Горбатюк нагадав, що ще на початку серпня прокуратура подала клопотання про арешт Лукаш. У зв'язку з оголошенням її у розшук, було подано клопотання про затримання і доставку до суду, яке було задоволено і на підставі якого Лукаш була затримана і доставлена до суду.

"Тому зараз розглядається клопотання про арешт, яке було подане у серпні. Але, в будь-якому випадку, по категоріях проваджень, в яких немає злочину проти особи, суд, навіть якщо прийме рішення про арешт, зобов'язаний встановити альтернативу – тобто заставу", - сказав він.

На уточнююче питання, якої суми вимагає прокуратура, Горбатюк зазначив, що вона має бути не меншою за суму шкоди, яка інкримінується. "Щоб застава покривала нанесену шкоду", - додав він.

Як відомо, ГПУ підозрює Лукаш у заволодінні коштами державного бюджету в розмірі 2,5 млн грн та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки під час її перебування на посаді міністра юстиції.

В СБУ після затримання заявили, що розслідуються багато епізодів вини Лукаш, в тому числі і майданівські.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...