На місцевих виборах покращили результат тільки критики влади

Понеділок, 9 листопада 2015, 12:31

На місцевих виборах у жовтні свої результати покращили тільки ті партії, які різко критикували дії влади, як то "УКРОП", Опозиційний блок та "Батьківщина".

Про це свідчать дані аналізу проведеного інформаційно-аналітичним центром "RATING Pro".

Загалом по країні зведені показники партій виглядають так:

Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 19,4%;

"Батьківщина" – 12%;

Опозиційний блок – 11,5%;

"УКРОП" – 7,3%;

"Свобода" – 6,7%;

Радикальна партія Олега Ляшка – 6,7%;

"Самопоміч" – 6,3%;

"Відродження" – 5,4%;

"Наш край" – 4,8%;

Аграрну партію –  3,2%.

Для збільшення - клікніть 

Активність виборців у жовтні 2015 року стала однією з найнижчих за історію загальноукраїнських виборів.

Аналіз показав, що збільшити свої електоральні здобутки на місцевих виборах у порівнянні із парламентськими виборами 2014 року, змогли лише ті партії, які гостро критикували владу:

БПП, навіть після поглинання УДАРу та неучасті у виборах "Народного фронту", зміг лише наблизилась до результату парламентських виборів (22%);

"УКРОП" та "Батьківщина" на критиці влади суттєво наростили свої показники (на виборах 2014 року "УКРОПу" не було, а "Батьківщина" мала 5,7%).

Опозиційний блок також покращив свій результат (з 9 до 12%).

Для збільшення - клікніть

Натомість "конструктивна" критика влади коштувала "Самопомочі" кількох відсотків підтримки (у 2014-му партія отримала майже 11%).

Цікавою тенденцією цих виборів стала підкреслена незалежність деяких місцевих політичних еліт: на Закарпатті вибори до облради виграла партія "Єдиний центр" Віктора Балоги, в Одесі вибори виграла партія мера Геннадія Труханова "Довіряй ділам". Подібні результати були в на Хмельниччині, Черкащині та Чернівцях.

Результат партії по Україні розраховувався як відношення сукупної кількості голосів виборців, поданих за політичну партію в усі обласні ради і міську раду Києва до загальної кількості голосів виборців, поданих за місцеві організації політичних партій.

У Донецькій і Луганській областях для розрахунку бралися сукупні результати партій на виборах до районних та міських рад.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування