"Народний Фронт" обіцяє забрати в Мартиненка мандат

Вівторок, 1 грудня 2015, 14:43

Фракція "Народний фронт" заявляє, що підтримає заяву депутата Миколи Мартиненка про складання депутатських повноважень.

Про це йдеться в офіційній заяві фракції "Народний фронт".

"Фракція "Народного фронту" висловлює розуміння і підтримку рішення Миколи Мартиненка та підтримає це рішення в сесійні залі", - сказано в заяві.

Крім того, у фракції розцінили його заяву "як відповідальний крок українського політика, спрямований проти спроб очорнення уряду і влади, дестабілізації ситуації в Україні".

"Це сильний крок відповідального політика, який відверто каже, що не ховатиметься і не боїться слідства, бо упевнений у тому, що дотримувався закону", - додали в Народному Фронті.

При цьому в фракції вкотре повторили тезу про те, що "проти Мартиненка немає жодних офіційних підозр чи звинувачень з боку правоохоронних органів ані в Україні, ані за її межами". 

"Без наявності судових рішень, без висунення офіційних підозр, без будь-яких інших підстав, окрім популістичних заяв на ток-шоу та у парламенті, нашому колезі спробували вже винести політичний вирок. Самозвані "члени трибуналу" грубо розтоптали таке основоположне поняття права як  презумпція невинуватості", - зазначили в заяві.

Як відомо, раніше депутат Сергій Лещенко оприлюднив документи, які свідчать про те, що Мартиненко є власником офшорної компанії Bradcrest Investments, яка отримувала на свій рахунок "відкат" у сумі 15-20% від контракту між держкомпанією "Енергоатом" і чеським заводом "Шкода" в 2008 році.

Водночас Мартиненко відмовився коментувати ці документи.

30 листопада Мартиненко заявив, що складає мандат і відмовляється від депутатського імунітету.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування