Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обама розповів, чого чекає від Путіна в Сирії

Вівторок, 1 грудня 2015, 16:10

Розбіжності Заходу, зокрема США, з Москвою стосуються насамперед того, чи повинен піти сирійський президент Башар Асад.

Про це заявив президент США Барак Обама на прес-конференції в ході кліматичної конференції в Парижі, де напередодні він мав кулуарну розмову з Путіним, передає Reuters.

За його словами, розбіжності Заходу з Москвою стосуються не необхідності політичного врегулювання в Сирії, а спору на тему того, чи повинен піти сирійський президент Башар Асад.

Президент США також заявив, що не чекає "розвороту на 180 градусів" позиції Путіна відносно Сирії в найближчі тижні, але розраховує на його співпрацю з західною коаліцією у війні з "Ісламським державою".

Обама вважає, що Кремль чітко усвідомлює наслідки затяжної військової операції.

"Я думаю, пан Путін розуміє, оскільки Афганістан ще залишається у його пам'яті, що застрягнути в затяжному громадянському конфлікті не той результат, на який він розраховує", - сказав Обама.

Він визнав можливим збереження сирійської держави таким чином, щоб забезпечити представництво всіх зацікавлених груп і додав, що присвячені цьому багатораундові переговори дипломатів у Відні проходять стабільно, хоча не принесли рішучого прогресу.

Президент США вважає, що потрібен час для того, щоб Росія змінила свою точку зору на сирійську кризу і режим Асада, який вважає легітимним, тоді як західні країни впевнені в протилежному.

Обама впевнений, що Росія врешті-решт зрозуміє необхідність об'єднати свої зусилля у військово-повітряної операції в Сирії, де проголосила метою викорінення тероризму, з широкою міжнародною військової коаліцією, сформованою раніше на чолі з США.

Американський лідер порадив не вдаватися до ілюзій про те, що Росія в осяжному майбутньому почне бомбити виключно позиції ультраекстремістів "Ісламського держави", але висловив сподівання на формуванні в Сирії зон з режимом припинення вогню, що дозволить вивести з-під російських ударів супротивників Асада, підтримуваних Заходом і які борються також з "Ісламським державою".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування