Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СЦКК запропонує у Мінську розслідувати, як бойовики знову стріляють з "Градів"

Четвер, 10 грудня 2015, 08:49

Спільний центр з контролю і координації вогню пропонуватиме Тристоронній контактній групі провести розслідування обстрілів бойовиками з "Градів" населеного пункту Зоряне.

Про це йдеться у повідомленні СЦКК про зустріч т. в.о керівника української сторони СЦКК полковника Ігоря Лози з представниками СММ ОБСЄ.

"Особливе обурення викликає застосування бойовиками НЗФ реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" (8 грудня - УП) цілеспрямовано по позиціям військовослужбовців Збройних Сил України в районі населених пунктів Зоряне та Желанне Друге", - сказано в повідомленні.

 
 

"Декілька ракет потрапили безпосередньо і по населеному пункту Зоряне по вулиці Івана Франка, будинок 33(на знімку). Загалом було випущено 13 ракет", - сказано в повідомленні.

"Докази здійснених обстрілів, зафіксовані технічними засобами спостереження та передані СММ ОБСЄ. Наразі українською стороною СЦКК готуються відповідні пропозиції щодо можливого розгляду та ретельного розслідування зазначеного питання в рамках Тристоронньої контактної групи", - наголосили в СЦКК.

 

"Особливе занепокоєння викликає той факт, що обстріли відбулись під час зустрічі підгрупи з безпекових питань у Мінську", - наголосили в СБУ.

Крім того, в СЦКК вважають, що "в активності бойовиків прослідковується чітка тенденція щодо штучного загострення обстановки напередодні проведення переговорів по врегулюванню конфлікту".

 

"На думку української сторони СЦКК, обстріли позицій ЗС України спрямовані на цинічний зрив Мінських домовленостей та свідчать про небажання НЗФ ОРДО/ОРЛО та їх спонсорів виконувати взяті на себе зобов’язання", - зазначили в СЦКК.

Як відомо, 8 грудня бойовики обстріляли з Градів населений пункт Зоряне, що знаходиться щонайменше в 10 км на захід від Красногорівки, яка весь час піддається обстрілам бойовиків.

Крім того, у четвер в Ато повідомили, що бойовики били з реактивних систем залпового вогню по південній околиці населеного пункту Курахівка, який знаходиться в тому ж районі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...