Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ рапортує про повернення світла до Криму: "Найскладніший період пройдено"

Четвер, 10 грудня 2015, 09:31

В анексованому Криму заявляють, що ремонт на електричній підстанції "Титан" завершено, електропостачання на півострові поновлено.

"Станом на 23:28 (9 грудня) роботи з ремонту на ПС "Титан" завершено, електропостачання відновлено, на території Криму застосовуються аварійні переключення… для поступового набору належної потужності в енергосистемі", - говориться в повідомленні т. зв. "уряду Криму".

На території Криму 9 грудня о 16:12 сталося аварійне відключення в енергомережі, потужність постачання електроенергії лінією "Каховська – Титан" знизилася на 165 МВт і склала всього 20 МВт. Ця лінія була підключена до електроенергії України 8 грудня.

Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак на нараді президента Росії Володимира Путіна зі членами уряду РФ також заявив, що ситуацію з електропостачанням жителів Криму на даний момент стабілізовано.

"Найбільш складний період із моменту відключення 22 листопада всіх чотирьох ниток ліній електропередачі, які ведуть із української енергосистеми в кримську енергосистему, пройдено. Ситуація перебуває під контролем – разом із органами влади Криму, міста Севастополя й МНС", - заявив він.

За словами Новака, "пройти кризовий період і повністю забезпечити енергопостачання соціально-значимих об'єктів і періодичне підключення всіх побутових споживачів у цей період дозволило перебазування мобільних газотурбінних електростанцій і дизель-генераторних установок, доставлених на півострів торік".

"Також ситуація значно покращилася після введення 2 грудня першої черги енергомосту потужністю до 260 МВт. Так, на даний момент, у сумі із власною генерацією Криму, з урахуванням роботи МГТЕС (мобільні газотурбінні електричні станції - ред.) і ВДЕ (відновлюваних джерел енергії – ред..), вдається забезпечити споживання на рівні близько 700 МВт", - заявив російський міністр.

Водночас він констатував, що з України відновлено електропостачання тільки однією лінією з найменшою пропускною здатністю – 220 кВ, потужність перетікання з України становить до 160 МВт.

Станом на 9 грудня загальний обсяг установленої потужності в Криму становив близько 900 МВт.

За словами Новака, це забезпечує підключення всіх споживачів удень, але "під час ранкового й вечірнього максимуму" кримчани відчувають дефіцит електроенергії близько 200 МВт, тобто близько 20% - і в ці періоди подача електроенергії здійснюється відповідно до графіків тимчасових відключень.

Голова Міненерго РФ додав, що додаткові 200 МВт потужності буде отримано до 15 грудня, після запуску другого ланцюга першої черги енергомосту, що забезпечить приблизно 96% від загальної потреби.

Ще два ланцюги енергомосту з ЄЕС Росії загальною потужністю 400 МВт буде введено в травні 2016 року, запевнив він. Після цього сумарні "власні" потужності без українських перетікань складуть 1300 МВт, що дозволить повністю забезпечити енергосистему Криму, сказав Новак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: