Гройсман підписав скандальний закон про реструктуризацію боргів

Четвер, 10 грудня 2015, 10:41

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман підписав скандальний закон про реструктуризацію валютних кредитів за курсом 5,05 грн/$1 і 9 грудня передав його на підпис президенту.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на статус документа на сайті парламенту.

Агентство нагадує, що раніше Гройсман заявляв про необхідність ветувати цей закон президентом.

"Очевидно, це закон вимагає ветування, а новий закон повинен бути негайно внесений у Верховну Раду для того, щоб врегулювати питання людей, яких це безпосередньо стосується", – говорив Гройсман.

Як відомо, закон про реструктуризацію кредитів в іноземній валюті Верховна Рада прийняла 2 липня, після чого ряд депутатів закликав президента застосувати до нього право вето.

Це рішення спровокувало значний резонанс в суспільстві і критику з боку експертів через те, що це може призвести до колапсу банківської системи. Крім того, під час голосування були зафіксовані випадки кнопкодавства.

Ряд депутатів відкликали свої голоси за цей закон.

У свою чергу, Нацбанк 3 липня заявив, що прийняття цього закону завдасть нищівної шкоди фінансовій і банківській системі України, поставить під загрозу добробут усіх громадян.

"Якщо всі кредити, надані фізичним особам-резидентам в іноземній валюті, конвертувати в гривню за курсом 5,05 грн/$1, то банківська система зазнає збитків у сумі близько 100 млрд грн", – наголошувалося в повідомленні НБУ.

У Адміністрації Президента також назвали цей закон популістським і небезпечним.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування