Петренко: за 2 роки Мін’юст витратив у 5 разів менше, ніж у 2013 році

Четвер, 10 грудня 2015, 13:38

Міністр юстиції Павло Петренко заявляє, що за час перебування його на чолі відомства Мін’юст у 5 разів скоротив витрати на держзакупівлі в порівнянні з тим, як було до того.

Про це він сказав на прес-конференції, виступаючи зі звітом за рік.

"Найбільш корумпована складова в Міністерстві юстиції – державні закупівлі", - зазначив Петренко.

"Без зміни особливо потреб на придбання тих чи інших товарів і послуг Міністерство юстиції закупило товарів і послуг за 2014-2015 роки в 5 разів менше, ніж це було зроблено в грошах у 2013 році", - заявив він.

Петренко сказав, що "знищили ті корупційні схеми, які раніше були можливістю заробляння вищого керівництва".

Це і роялті, які платили приватним компаніям, і бланки з голограмами, які закуповував Мін’юст у ЄДАПСу, і електронні цифрові підписи, які "переплачувалися Мін’юстом у 4-5 разів від їхньої вартості".

"Ці всі витрати призводили до того, що в 2013 році Мінюст витратив на державні закупівлі в 5 разів більше, ніж за 2014-2015 рік разом узяті", - наголосив Петренко.

Він зазначив, що кошти, які Мін’юст зекономив у минулому році, було передано Міністерству оборони для потреб армії.

"В цьому році ми ведемо жваву дискусію з Міністерством фінансів, щоб частина цих коштів пішла на підвищення зарплат для рядових працівників Міністерства юстиції і відповідних органів на місцях. Тому що це так само важливий антикорупційний елемент: якщо люди отримують низьку зарплату, вимагати від них якісної, професійної і чесної роботи практично неможливо", - сказав міністр.

Петренко зазначив також, що Мін’юст отримав цього року сертифікат системи "Прозоро".

"Без прозорості витрачання фінансових ресурсів говорити про реальну боротьбу з корупцією не можна", - сказав він.

Міністр зазначив, що Верховна Рада ухвалила низку законів щодо публічності витрачання державних фінансів.

"Зараз пілотні проекти, які ми робили з ініціативи самого міністерства, увійшли уже в практику для всіх міністерств. З наступного року всі державні органи повинні розміщувати в себе на сайті інформацію про своїх витрати. Було б дуже добре, якби в кінці року звітували про те, наскільки ці витрати були меншими в порівнянні з попередніми роками", - сказав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування