Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримського журналіста після обшуку викликали на допит у ФСБ

Четвер, 10 грудня 2015, 14:11

Кримського журналіста Романа Спиридонова викликають на допит в ФСБ.

Про це в коментарі Крим.Реалії розповів кримський адвокат Джеміль Темишев.

За його словами, обшук в будинку журналіста в Сімферополі і у його батьків пов'язаний з кримінальною справою проти ініціатора цивільної блокади Криму, власника телеканалу ATR Ленура Іслямова.

"Провели обшук, вилучили планшет, провели обшук у нього вдома і у його батьків. І найпікантніша ситуація – те, що у нього в кухні на холодильнику знайшли папку з роздрукованою інструкцією, докладною, з виготовлення вибухового пристрою. Роман стверджує, що це не його", – сказав адвокат.

Спиридонов заявив виданню, що в даний час знаходиться на робочому місці, йому повернули телефон.

"Під час обшуку забрали тільки всі цифрові носії. Співробітники ФСБ вели себе ввічливо і коректно. Після обшуку запропонували поїхати на допит, в колишню будівлю СБУ на бульварі Франка. Але, оскільки у мого адвоката зараз йде судове засідання, то ми попросили перенести процедуру. Тепер збираюся на допит, який відбудеться сьогодні в 17:00", – сказав журналіст.

Як відомо, до Спиридонова прийшли з обшуком вранці 10 грудня. Як розповіла його дружина Ірина, в постанові про обшук було зазначено, що ведеться пошук наркотиків, зброї і екстремісткої літератури. За її інформацією, обшук тривав 2,5 години.

Спиридонов зараз є редактором продакшн-студії QaraDeniz production. До цього працював редактором на телеканалі ATR.

Вранці 9 грудня пройшов обшук у колишнього гендиректора ATR Ельзари Іслямової. Це був другий обшук у рамках кримінальної справи Ленура Іслямова. Прокуратура АРК при Генпрокуратурі України розпочала досудове розслідування факту цього обшуку.

2 листопада обшук пройшов у колишнього заступника директора ATR Лілії Буджурової.

Після припинення роботи ATR на півострові Буджурова і Іслямова створили незалежну продакшн-студію QaraDeniz production.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування