Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Злочевського зобов’язали знести паркан довкола своїх маєтків та держлісу

Четвер, 10 грудня 2015, 15:52

Державне агентство лісових ресурсів України зобов’язало Садове товариство "Ключі" демонтувати паркан навколо земельних ділянок, де розташовані маєтки екс-міністра уряду Азарова - Миколи Злочевського.

Про це повідомляє Центр протидії корупції (ЦПК), у розпорядженні якого є лист-відповідь Держагентства лісових ресурсів на звернення народного депутата Сергія Лещенка.

Саме ЦПК оскаржував захоплення земель державної власності та використання Злочевським отриманих земель всупереч цільовому призначенню.

Згідно з листом, Держлісагентство вимагало від СТ "Ключі" демонтувати паркан до 20 листопада, проте, цього не було зроблено. За день до кінцевого строку виконання припису СТ "Ключі" повідомило дежржорган про те, що вони демонтують паркан та "відновлять попередній стан земельної ділянки".

У 2010 році розпорядженням голови Київської ОДА Анатолія Присяжнюка садівницькому товариству Злочевського "Ключі" було надано 4 лісові ділянки загальною площею 14,5 га на косі між Київським водосховищем та обвідним каналом.

Журналісти програми "Схеми" встановили, що 7 га наданого державного лісу обгороджено спільним парканом, за яким розташовано приватні маєтки Злочевського, а селяни не мають доступу до цих ділянок через паркани з колючим дротом.

"Обнесення державної власності своїм приватним парканом є чистої води порушенням закону, який гарантує громадянам вільний доступ до лісів та водоймі", - зазначив Сергій Миткалик, юрист Центру протидії корупції.

 
Держлісагентство зобов’язало знести паркан з колючим дротом навколо "фортець Злочевського"
Документ ЦПК

Він також повідомив, що активісти вимагають від Держінспекції сільського господарства перевірити, чому Злочевський орендує ці земельні ділянки за ціною, нижче ринкової.

Журналісти з'ясували, що Хотянівська сільрада, на території якої знаходяться ділянки, отримує за користування 14 гектарами лісу 86 тисяч гривень на рік.

Як зазначають у Центрі протидії корупції, державне підприємтсво, що надало структурам Злочевського в оренду земельні ділянки, ігнорувало факт огородження земель. Тому активісти вимагатимуть притягнення до відповідальності чиновників, що сприяли цій оборудці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування