Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол США в РФ: ситуація з дотриманням прав людини в Росії пригнічує

П'ятниця, 11 грудня 2015, 06:56

США сподіваються, що ситуація з дотриманням прав людини в Росії покращиться.

Про це йдеться в заяві американського посла в РФ Джона Теффта з нагоди міжнародного Дня прав людини, який був заснований в 1948 році, передають "РИА Новости".

За його словами, "завдяки зусиллям багатьох сміливих людей в Росії триває боротьба за дотримання прав людини".

"Так, гідні захоплення Наталя Таубіна (фонд "Громадський вердикт") і Людмила Алексєєва (Московська Гельсінкська група), які були удостоєні міжнародних нагород за діяльність у сфері захисту прав людини", - зазначив Теффт.

Однак, "незважаючи на ці гідні наслідування приклади боротьби за права людини в Росії, у нас викликають занепокоєння закони про так званих іноземних агентів і небажані" іноземні організації, порушення прав ЛГБТІ і ряд інших проблем", - додав посол США.

"Нас турбує звуження простору для громадянського суспільства і триваючі утиски в цій сфері після того, як понад 100 російських неурядових організацій були внесені в список "іноземних агентів". Цей перелік включає деякі найбільш авторитетні російські правозахисні організації, наприклад,"Меморіал", діяльність якого спрямована на збереження пам'яті про жертви політичних репресій", - заявив Теффт.

"Ці зобов'язання особливо актуальні в День прав людини, а сьогоднішні російські реалії пригнічують", - резюмував Теффт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування