Паскал більше не працює в системі органів МВС і поліції

П'ятниця, 11 грудня 2015, 16:11

Василь Паскал  більше не працює в системі органів МВС та Національної поліції.

Про це повідомляє у п'ятницю Громадський люстраційний комітет, посилаючись на відповідь Департаменту персоналу, організаційної, освітньої та наукової діяльності МВС.

Наказ про звільнення Паскала з посади першого заступника Голови Національної поліції – начальника кримінальної поліції датований 3 грудня 2015 року.

Голова ради ГО "Громадський люстраційний комітет Олександра Дрік вказує, що "це важливий результат, якій показує, що коли суспільство за щось береться, то рано чи пізно перемагає".

"Проте одночасно історія з Паскалом показує, що нинішні керівники держави усіма силами зберігають стару систему. Вони є її продуктом і не здатні до справжніх змін. Такі проблеми вирішуються лише відставками", - додала вона.

Як відомо, 5 листопада 2015 Паскал був звільнений з посади заступника Міністра внутрішніх справ.

Про його офіційне призначення до Національної поліції стало відомо 23 листопада.

На офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ зазначалося, що судом було встановлено відсутність підстав для звільнення Паскала з посади заступника міністра внутрішніх справ на підставі закону "Про очищення влади".

За даними ЗМІ, саме Паскал відповідав за переслідування учасників студентського Майдану. Крім того, його пов'язують з провокаціями, які відбувалися під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015.

Активісти також заявляли, що Паскал підпадає під люстрацію із забороною обіймати посади в органах державної влади.

27 листопада активісти Громадського люстраційного комітету і народні депутати України прийшли під стіни МВС з вимогою звільнити з посади Паскала.

Паскал подав рапорт про відставку 29 листопада.

Громадський люстраційний комітет також ініціював збір підписів за електронну петицію до народних депутатів з проханням винести на голосування та підтримати проект постанови про звільнення Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ:

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування