Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент розказав чим буде займатися Рада з питань національної єдності

Субота, 12 грудня 2015, 02:29

Президент Петро Порошенко провів зустріч із представниками громадськості, органів державної влади та науковцями щодо створення Ради з питань національної єдності.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Звертаючись до присутніх, глава держави зазначив, що нині, поряд із завданнями захисту територіальної цілісності України, її економічного відновлення не менш важливим є питання її гуманітарного, культурного розвитку та консолідації суспільства.

"Нам потрібно відновити майданчик, де б ми могли обговорювати гуманітарні питання. Впевнений в тому, що саме в цьому колі ми можемо говорити про найболючіші питання, які сьогодні має наша держава – питання національної єдності", – сказав Порошенко на зустрічі.

Президент наголосив на тому, що суспільство більше не розколюють питання мови, євроінтеграції, НАТО.

"Не хвилює нас зараз проблема НАТО. Навпаки – є дуже чітке і сформульоване питання до влади, чому ми не активізуємо процеси входження до Північно-Атлантичного альянсу. І опонентів майже не існує. Не існує питання вступу до Європейського союзу", – зазначив Порошенко.

За словами президента, окрему увагу під час своєї роботи Рада приділятиме питанню релігії. На його переконання, Церква має об'єднувати країну. Водночас Президент наголосив, що не втручатиметься у діяльність Церкви, яка має бути незалежною.

"Мати єдину Церкву – це не воля Президента, Уряду чи рішення Верховної Ради. Це воля народу, який здатен продемонструвати єдність", – сказав він.

Раніше Поршенко підписав указ про створення консультативно-дорадчого органу при президенті України - Ради з питань національної єдності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування