У Києві поліція підстрелила чоловіка, який погрожував гранатами

Субота, 12 грудня 2015, 13:40

У Києві поліція застосувала зброю до чоловіка, який погрожував двома гранатами.

Про це 12 грудня повідомив керівник департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко, пишуть Українські Новини.

"Патрульні у Києві застосували зброю по підозрюваному, який погрожував двома гранатами. Він у лікарні. На місці працює Слідчо-оперативна група", - написав він.

Також Шевченко зазначив, що подробиці інцинденту будуть відомі після оформлення усіх документів.

Як зазначили згодом у столичному главку Нацполіції, подія трапилася у Солом’янському районі Києва. 

"На номер 102 зателефонувала жінка і повідомила, що її син голосно слухає музику та дебоширить. За викликом виїхали патрульні поліцейські. Коли правоохоронці зайшли у квартиру, помітили у руках чоловіка, який разом із товаришем чаркував на кухні, гранату. При цьому дебошир погрожував її підірвати", - йдеться у повідомленні. 

Поліцейські застосували табельну вогнепальну зброю: одна куля влучила 46-річному киянину у живіт. Чоловіку викликали медиків, його доставили у лікарню, де пораненому надано необхідну допомогу.

На місці події експерти-вибухотехніки вилучили гранату РГД-5.

"Розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ст. 348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує від дев'яти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі", - зазначили в поліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування