Сакварелідзе про справу діамантових прокурорів: ми готові до суду

Неділя, 13 грудня 2015, 01:51

Заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе заявляє, що доказова база щодо підозрюваних так званих діамантових прокурорів зібрана і довести цю справу до кінця - є справою честі.

Про це він сказав в інтерв'ю ЛІГА.net.

Сакварелідзе зазначив, що готовий до будь-якого сценарію в цій справі.

"Все буде очевидним в суді. Ми готові до будь-якого сценарію. Не виключаю спроб вплинути на суд, щоб цю справу там розвалили. Віктор Миколайович публічно дав обіцянку, що зробить все можливе для покарання винних. Для нас це справа престижу. Для мене особисто. Будемо боротися до кінця", - підкреслив він.

"Ніхто не повірить казкам, що прокурори зайшли потайки до фігурантів цієї справи і підкинули їм в кабінет півмільйона доларів і діаманти. Або що в їх відсутність відбудували ним же багатомільйонні будинки. Точно так само ніхто не повірить, що діамантовий прокурор не міг віджати чужий бізнес. Історично бізнес піску і сміттєпереробний бізнес в Україні був під прокуратурою. Це всі знали. Прив'язати ці плітки до нас, до мене чи до Віталія Касько - це смішно", - сказав Сакварелідзе.

"Докази повністю зібрані. Ми готові передавати справу до суду. На жаль, один з фігурантів повільно знайомиться з матеріалами. Адвокат днями заявив, що їм потрібно ще три тижні на це. У наших інтересах немає затягування цієї справи", - додав заступник генпрокурора.

Як відомо, на початку липня за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах були затримані колишній заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць і заступник керівника ГСУ Генпрокуратури Володимир Шапакіна. При обшуку у них були знайдені великі суми грошей, а також діаманти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News