Під МВС мітингували "відсіяні" силовики. Аваков: Це нічого не змінить

Неділя, 13 грудня 2015, 10:22

Біля будівлі МВС України у Києві провели акцію за участі правоохоронців, які не пройшли тести та переатестацію до лав нової поліції. 

Мітинг проходив мирно, участь у ньому взяли кількасот людей. 

Учасники мітингу висловлювали невдоволення тим, що їх навіть не допустили до участі у переатестації, що переатестація проводилася нібито незаконно, та,  за їх словами, не дає їм змоги вийти на пенсію. 

Також мітингувальники заявили, що їх переатестації цілеспрямовано заважають, а атестаційні комісії були створені із порушенням закону, пишуть Українські новини.  

"Атестаційні комісії були створені заздалегідь. До того моменту, коли відповідний наказ вступив у дію. Крім того, в даних комісіях присутні не зовсім компетентні люди, зокрема, радикальне крило автомайдану, яке закликало до розправ над правоохоронцями", — заяявив голова Київської міської організації профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ Петро Васюк. 

Станом на 12:00 мітинг силовиків завершився. 

У свою чергу  глава МВС Арсен Аваков у своєму Facebook заявив: "Ніякий мітинг міліціонерів, які не пройшли тести та атестацію  не змінить моєї рішучості: у новій поліції не буде некомпетентних і брудних "ментів". Будуть тільки "копи", які користуються довірою людей. Це принципово. По-іншому не буде".

"Мітинг "протесту" проти реформи міліції організували ті, чиї брудні схеми ми руйнуємо реформою та кадровими змінами. Я навіть радий, що це сталося - будемо діяти ще швидше і рішучіше", - додав він. 

Никакой митинг не прошедших тесты и аттестацию милиционеров не изменит моей решимости: в новой полиции не будет не компе...

Posted by Arsen Avakov on 13 декабря 2015 г.

У свою чергу нардеп Мустафа Найєм зазначив у Facebook: "Міліція вийшла на вулиці, щоб залишити все як є. Це не мітинг. Це живий опір системи і боротьба за те, щоб все залишалося як і раніше. Це не протест, у цього є інше назва - саботаж".

Милиция VS ПолицияОни не выходили на митинги, когда начальники заставляли нести взятки. Они не протестовали, когда люд...

Posted by Mustafa Nayyem on 13 декабря 2015 г.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News