В Егейському морі військовий корабель РФ обстріляв турецьке судно

Неділя, 13 грудня 2015, 13:35

У північній частині Егейського моря російський військовий корабель застосував стрілецьку зброю по турецькомуу сейнеру.

Про це 13 грудня повідомили у Міноборони РФ.

У російському військовому ведомтві заявили, що 13 грудня екіпаж російського сторожового корабля "Сметливый" у 22 км від грецького острова Лемнос "запобіг зіткненню" з турецьким судном.

 
 

"Вахтова служба корабля виявила на відстані близько 1 тис. метрів турецьке судно, що наближається до "Сметливого", який стояв на якорі, з правого борту. Незважаючи на численні спроби "Сметливого", екіпаж турецького сейнера не йшов на радіоконтакт з російськими моряками і не відповідав на спеціальні візуальні сигнали світлового семафора і сигнальних ракет", - заявили в Міноборони.

При зближенні турецького сейнера з російським сторожовим кораблем на відстань близько 600 метрів, "з метою недопущення зіткнення кораблів, по ходу руху турецького судна на відстані гарантованого неураження, було застосовано стрілецьку зброю", зазначили у відомстві.

"Після цього турецьке судно різко змінило курс і не виходячи на контакт з російським екіпажем продовжило рух повз СК "Сметливый" на відстані 540 метрів", - додали в МО.

При цьому за фактом інциденту заступник міністра оборони РФ викликав в Міноборони військового аташе при посольстві Туреччини в РФ.

Як відомо, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження. Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. 

Туреччина заявила, що збила російський літак заради захисту свого суверенітету.

Путін назвав інцидент з літаком "ударом в спину, який завдали посібники терористів".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News