ДФС взялася за ухилення від сплати податків "Укрнафтою"

Неділя, 13 грудня 2015, 17:15

Державна фіскальна служба розпочала досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків посадовими особами "Укрнафта".

Про це на своїй сторінці у Facebook написала народний депутат Вікторія Войціцька.

 

"ДФС повідомила про внесення відомостей до ЄРДР та початок досудового розслідування за фактом ухилення від сплати податків службовими особами ПАТ "Укрнафта" за ч. 3 ст. 212 КК України. Майже вчасно відреагували: в понеділок було заплановано судове засідання з розгляду скарги про бездіяльність слідчого ДФС. Попереду - контроль за процесом і результатами розслідування", - написала Войціцька.

Нагадаємо, 23 листопада Роллинс направив уряду пропозицію щодо врегулювання боргів компанії.

Згідно з документом, "Укрнафта" офіційно визнає борг з податків, ренті і дивідендів у розмірі 9,38 млрд грн та зобов’язується сплатити до держбюджету існуючі у неї зобов’язання.

Крім того, документ містить безліч вимог до держави і фактично дублює ініціативи і вимоги групи "Приват", які були неодноразово озвучені її представниками протягом останніх років.

Керівництво компанії також констатує, що в "Укрнафти" немає оборотних коштів для погашення заборгованості.

Центральним пунктом у переліку заходів з виведення компанії з кризи є погашення "Нафтогазом" боргу за 11,4 млрд м3 газу, який був фактично експропрійований в "Укрнафти" в 2006-2010 рр.

Також, "Укрнафта" розраховує на пільги для законсервованих родовищ і для ділянок, що вимагають нових інвестицій.

"Укрнафта" також вважає за доцільне протягом двох років виплачувати тільки 30% дивідендів, направляючи кошти на розвиток.

ПАТ "Укрнафта" - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК "Нафтогаз України" належить 50%+1 акція "Укрнафти", групі компаній "Приват" Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування