Пивоварський розповів про адекватну зарплату: тисячі євро на місяць

Неділя, 13 грудня 2015, 20:42

Зарплата керівних співробітників міністерств має становити не менше тисячі євро на місяць.

Про це в ефірі телеканалу ICTV заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. 

"Враховуючи ті ризики, які ми зараз маємо, це мають бути тисячі євро на місяць. Люди повинні жити роботою, займатися роботою і не думати про те, що їм хтось зараз щось принесе, і як їхні діти будуть вечеряти", - заявив він.

На думку міністра, такий рівень зарплат в міністерствах є можливим у разі допомоги міжнародних донорів, "як це робилося в усьому світі, в інших країнах перехідного періоду". 

Також Півоварський додав, що однією з умов його призначення на посаду міністра було забезпечення високої зарплати менеджерів, які ним залучаються, а його зарплата становить трохи більше 6 тис. гривень на місяць.

Як відомо, раніше Пивоварський заявив, що не працюватиме в уряді наступного року. За його словами, важливим моментом щодо Міністерства інфраструктури є "питання справедливої оплати (праці) бюрократів".

"Дуже важко керувати індустрією, де оборот майже 100 мільярдів гривень, де півмільйона людей, нести величезну відповідальність – дуже важко це робити за 6 тисяч гривень. Дуже важко мотивувати людей нових приходити з рикну на 5,4 тисячі гривень – це середня зарплата по міністерству. Це найнижча середня зарплата серед усього Кабінету міністрів", - заявляв він.

Разом з тим, за словами джерела "Української правди" в оточенні Пивоварського, причина відставки в тому, що проти нього велася інформаційна кампанія.

Українські  новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування