Генпрокурор РФ Чайка заявив, що фільм про нього "замовив" Браудер

Понеділок, 14 грудня 2015, 00:39

Генпрокурор РФ Юрій Чайка вважає, що розслідування Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального про бізнес його синів Артема та Ігоря було "замовлено" головою фонду Hermitage Capital Вільямом Браудера і "стоять за ним спецслужбами" США.

Про це йдеться у розлогій відповіді генпрокурора на запит "Коммерсанта".

"У мене немає ніяких сумнівів в тому, що замовниками цього брехливого фільму є Браудер і стоять за ним спецслужби [далі в тексті уточнюється, що мова йде про спецслужби США], - пише Чайка. - Як вагоме підтвердження цьому слідом за вкиданням фільму в Росії на мене і членів моєї сім'ї здійснена найпотужніша безпрецедентна, образлива атака в газетах, на телебаченні, в інтернеті відразу в декількох європейських країнах (Німеччина, Швейцарія, Греція та інші)".

Генпрокурор упевнений, що "цей дорогий і повний брехні фільм" не міг бути знятий Олексієм Навальним і його товаришами за власною ініціативою.

"Але ось здійснити інтернаціональну атаку такого розмаху, я вибачаюся, не під силу навіть урядам багатьох країн", - продовжує Чайка. Він вважає розслідування спробою "дискредитувати Генеральну прокуратуру" і "дискредитувати сам факт розслідування" щодо Браудера.

Раніше у зв'язках з Браудером авторів розслідування звинуватив колишній слідчий МВС Павло Карпов, який в минулому займався розслідуванням справи відносно аудитора фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського, який помер в ізоляторі в 2009 році. Висновок про зв'язок викриттів Магнітського і ФБК колишній слідчий зробив з "активної участі Навального" в "рекламі і розповсюдженні" роликів "Каста недоторканних", підготовлених Браудером.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування