Слідчі забрали на допит бухгалтера української бібліотеки в Москві

Понеділок, 14 грудня 2015, 18:56
Слідчі забрали на допит бухгалтера української бібліотеки в Москві
rbc.ua

У бібліотеці української літератури в Москві заявляють, що слідчі забрали на допит бухгалтера бібліотеки Ніну Джебятовську, і зв'язу з нею поки немає.

Про це повідомила співробітниця бібліотеки Ганна Павлюкова в коментарі Радіо Свобода.

За її словами, спочатку правоохоронці прийшли без повістки й заявили, що бухгалтер повинен піти з ними, щоб дати свідчення. Вона попросила повістку, і її надіслали факсом.

Бухгалтер виявила бажання прийти на допит із адвокатом.

"Правоохоронці пішли, і прийшли через 2 години з постановою про примусовий привід на допит. Де вона зараз перебуває, ми не знаємо, зв'язатись із нею ніхто не може", – повідомила Павлюкова, в якої 14 грудня вранці російські слідчі провели обшук.

За її словами, адвокат телефонує слідчому й бухгалтеру, щоб з'ясувати ситуацію, але слухавки ніхто не бере.

"Ми не знаємо, де наша співробітниця, куди її відвезли", – сказала Павлюкова.

Адвокат Іван Павлов повідомив у понеділок про обшук у двох співробітників Бібліотеки української літератури в Москві, які проходять свідками у справі директора установи Наталії Шаріної, обвинуваченої в причетності до розповсюдження екстремістської літератури.

Шаріна зараз перебуває під домашнім арештом.

Одна зі співробітниць, як уточнив адвокат, дочка Шаріної.

Раніше повідомлялося, що у Москві зникла завідувач відділу комплектування Бібліотеки української літератури у Москві Тетяна Мунтян, у якої вранці 14 грудня проводили обшук.

У Слідчому комітеті Росії заявили, що співробітники Бібліотеки української літератури в Москві, в квартирах яких 14 грудня відбулись обшуки, були фіктивно працевлаштовані в установі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...