Покупці російської нафти Urals скаржаться на її якість

П'ятниця, 18 грудня 2015, 05:01

Традиційні покупці російської Urals - угорська MOL і фінська Neste - звернулися до президента ЛУКОЙЛу Вагіта Алекперова з проханням звернути увагу постачальників з РФ на погіршення якості нафти, яка постачається.

Про це пише російське агенство "Прайм".

"До мене звернулися і фіни, і угорці, - написали лист з проханням звернути увагу на якість нафти, яка постачається, на Urals", - сказав Алекперов журналістам.

"Я завтра буду звертатися до уряду з тим, щоб привернути увагу до цієї проблеми", - додав він.

Алекперов зазначив, що всю легку нафту РФ стала перенаправляти на східні напрямки, в той час як на західних напрямках - основному ринку нафти РФ - якість поставленої нафти погіршується.

У середині жовтня глава "Роснафти" Ігор Сечін говорив, що Росія повинна докладати всіх зусиль, щоб не знижувати частку поставок нафти на світові ринки. При цьому він зазначав, що демпінг, зокрема, з боку Саудівської Аравії на ринку Польщі, є одним з факторів зміни світових цін на нафту.

Як повідомлялось, середня ціна на нафту марки Urals, основного товару російського експорту, за перші десять місяців 2015 року знизилася в 1,9 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року і становила 53,61 долара за барель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування