Генпрокурора РФ звинувачують у причетності до смерті Магнітського

П'ятниця, 18 грудня 2015, 10:43

Засновник фонду Hermitage Capital Вільям Браудер заявив, що генеральний прокурор Росії Юрій Чайка причетний до загибелі в СІЗО юриста Сергія Магнітського.

Про це він сказав у коментарі виданню "Слон".

Браудер заявив, що пред'явлене йому російським генпрокурором Юрієм Чайкою звинувачення в замовленні розслідування Фонду боротьби з корупцією невипадкове.

На його думку, воно пов'язане з тим, яку роль російський генпрокурор зіграв у справі Магнітського, повідомив інвестор.

"(Чайка) не може не усвідомлювати, яку непривабливу роль він особисто зіграв у "справі Магнітського" і панічно боїться нових викриттів. Саме під керівництвом Чайки чиновники прокуратури потурали катуванням Магнітського в слідчому ізоляторі, а потім і загибелі Магнітського", - заявив він.

"Чайка особисто зупинив розслідування висновку у справі Магнітського Ради при президенті з прав людини, а його підлеглі звільнили від відповідальності чиновників МВС, які переслідували Магнітського", - повідомив Браудер.

Він також назвав фільм НТВ, який покликаний викрити його зв'язки з російською опозицією, грубою дезінформацією.

"У тому, що говорить Чайка і, тим більше, в тому, що озвучують безпринципні пропагандисти державних телеканалів, немає правди. За допомогою грубої дезінформації вони хочуть вирішити відразу дві актуальні для них проблеми: відвернути увагу громадськості від суті звинувачень, озвучених Навальним у Москві, і призупинити пошук вкрадених у росіян 5,4 мільярда рублів - злочину, розкритого Магнітським - по всьому світу", - заявив Браудер.

Раніше телеканал НТВ анонсував показ 18 грудня викривального фільму про зв'язок Вільяма Браудера з російськими протестами.

Вільям Браудер раніше заявляв, що загиблий у СІЗО юрист Сергій Магнітський був заарештований після того, як розкрив корупційні схеми, до яких були причетні співробітники МВС, у тому числі колишній слідчий Павло Карпов.

1 грудня Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального опублікував масштабне розслідування і фільм про діяльність найближчого оточення генерального прокурора Росії Юрія Чайки, в якому повідомлялося, що син генпрокурора Артем Чайка веде бізнес з дружинами глав Цапковської банди, засуджених за вбивства і акти насильства.

Чайка заявив, що вважає, що розслідування фонду про бізнес його синів Артема та Ігоря було "замовлено" головою фонду Hermitage Capital Вільямом Браудера і "спецслужбами США".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування