Reuters розповів про стрімку бізнес-кар'єру зятя Путіна

П'ятниця, 18 грудня 2015, 10:58

Катерина Тихонова, яку називають дочкою президента РФ Володимира Путіна, вийшла заміж за бізнесмена Кирила Шамалова, сина мільярдера. Reuters дізнався подробиці їхнього весілля та блискавичної бізнес-кар'єри зятя господаря Кремля.

Весілля відбулося на гірськолижному курорті Ігора, за 54 км від Санкт-Петербурга, у лютому 2013 року. Наречена була одягнена в довгу весільну сукню, обшиту перлинами, на нареченому було темне пальто. Про це Reuters повідомили одразу 5 присутніх на весіллі.

Курортом володіє Юрій Ковальчук, старий друг Путіна, та кіпрська компанія, власники якої не розкриті.

Персонал не знав, ким є молодята, їм лише сказали, що їх звати Катерина та Кирило. Гості церемонії носили хустинки з вишитими червоною ниткою інціаламі "К&К".

Справи 31-річного бізнесмена Кирила Шамалова різко пішли вгору після весілля з донькою Путіна, у минулому акробатки, а нині куратора проекту МДУ з бюджетом у $1,7 млрд, пише Reuters.

Кирило придбав велику частку акцій нафтової та нафтохімічної компанії РФ "Сибур". Зараз його частка оцінюється в $2,85 млрд.

Через рік він взяв $ 1 млрд кредиту в банку, очолюваному ще одним другом Путіна.

 
Зять президента РФ посідає вагоме місце в путінській ієрархії
Інфографіка Reuters

Сам Кирило Шамалов і "Сибур" відмовилися давати будь-які коментарі.

Батько Шамалова Микола в 90-ті був разом з Путіним співзасновником дачного кооперативу "Озеро". Як відомо, багато членів цього кооперативу отримали при Путіні високі посади.

Також Микола Шамалов був власником невеликого банку "Росія", який за деякий час перетворився на справжнього гіганта і потрапив під санкції Заходу.

У Кирила Шамалова є брат Юрій, який у серпні 2003 року став президентом "Газфонду". Це великий інвестиційний фонд, який управляє активами пенсіонерів "Газпрому". Під керівництвом Юрія, "Газфонд" пізніше придбав контроль над дочірнім банком "Газпрому" - "Газпромбанком". Пізніше Юрій Шамалов став одним із заступників голови банку.

Крім того, брати Шамаловим мають глибокі зв'язки з іншими членами путінської еліти, зокрема з олігархом Геннадієм Тимченком, який став акціонером банку "Росія" разом з Миколою Шамаловим.

Як повідомлялося, в четвер під час прес-конференції Путін на питання про Тихонову не став заперечувати, що вона - його дочка. При цьому Путін заявив, що його дочки не займаються бізнесом.

"Вони не займаються бізнесом, вони не займаються політикою. Вони нікуди не лізуть", - сказав Путін.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування