Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Корбана показали заяву Савченко про взяття на поруки – звинувачення проти

П'ятниця, 18 грудня 2015, 12:32

У партії УКРОП оприлюднили заяву ув’язненої в Росії депутата Надії Савченко про бажання взяти на поруки Геннадія Корбана.

Відповідне звернення до Печерського райсуду Києва опублікувала у Facebook речниця партії Корбана Євгенія Кравчук.

За її словами, заяву Савченко передав Володимир Рубан, і він готовий засвідчити її достовірність.

У зверненні Савченко йдеться про те, що вона, перебуваючи в полоні у РФ, як ніхто інший розуміє, що "презумпція невинуватості повинна діяти і ніхто не повинен позбавляти людину волі, доки її провина не доведена".

Савченко зобов’язується "взяти на особисту поруку" Корбана на час провадження і просить суд обрати відповідний запобіжний захід. .

"Ручаюся за належну поведінку Корбана Г. О. та явку за викликом, і зобов’язуюся за необхідності доставити його в органи дізнання досудового слідства чи в суд на першу про те вимогу", - йдеться в заяві Савченко.

 
 
Савченко просить відпустити Корбана на поруки
Савченко просить відпустити Корбана на поруки
УКРОП

За словами Євгенії Кравчук, "також на поруку готові взяти народні депутати Віталій Купрій, Валентин Дідич і Андрій Денисенко, які присутні в залі суду".

Адвокати Корбана просять долучити заяву Савченко до матеріалів справи.

Однак у ході судового засідання про зміну запобіжного заходу Корбану у п'ятницю звинувачення виступило проти приєднання до матеріалів провадження заяви про бажання Савченко взяти Корбана на поруки.

"Є три аркуші заяви, підпис пані Савченко лише на третій. Не відомо, хто писав цей текст, і врешті, ми не знаємо, чи це її підпис", - заявив прокурор Олег Чиж.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування