Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РФ про мораторій на "борг Януковича": Зобов'язання лишаються в силі

Субота, 19 грудня 2015, 10:38

Міністр фінансів РФ Антон Силуанов заявив, що рішення уряду України про введення мораторію на виплату боргу перед РФ у сумі $3 млрд ніяк не впливає на зобов'язання погасити його.

Про це повідомляє російский Інтерфакс.

"Росія бере до відома рішення Києва оголосити мораторій на погашення боргу перед РФ. Шкодуємо, що Україна прийняла рішення оголосити дефолт замість того, щоб провести переговори по суті пропозиції, озвученого президентом Росії на саміті G20 в Антальї в листопаді цього року", - заявив Силуанов.

При цьому він заявив, що "оголошення мораторію ніяк не впливає на зобов'язання України щодо погашення боргу".

"Зобов'язання залишаються в силі, і РФ очікує, що вони будуть виконані у повному обсязі", - зазначив він і нагадав, що термін виконання зобов'язань з погашення $3 млрд і сплаті купона на $75 млн наступає 20 грудня, відповідно, платіж має бути здійснено у найближчий робочий день - 21 грудня.

Як відомо, 18 грудня Кабінет міністрів наклав мораторій на виплату боргів перед Росією на загальну суму 3 млрд 582 млн доларів. Яценюк уточнив, що мова йде про три боргових зобов'язаннях - бондах на суму 3 млрд 75 млн доларів, а також боргах двох компаній перед російськими банками - КБ "Південне" і "Укравтодор" на загальну суму 507 млн доларів.

Раніше президент РФ Володимир Путін заявляв про згоду Росії реструктуризувати борг України, однак у підсумку сторони так і не домовилися.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду визнала борг України на 3 млрд доларів перед РФ суверенним, а не комерційним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...