Одеська митниця "озброїлася" новою системою обробки даних

Субота, 19 грудня 2015, 17:24

Одеська митниця запроваджує систему обробки митних даних ASYCUDA.

Про це заявила на прес-конференції начальник митниці Юлія Марушевська, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За її словами, процес впровадження системи триватиме близько року.

Програмне забезпечення митниця отримає безкоштовно, проте доведеться витратити 17 млн грн на навчання співробітників роботі з системою.

На думку Марушевської, система дозволить забезпечити повний контроль та прозорість митних процедур, що ліквідує корупцію у відомстві, процедура оформлення вантажу триватиме від 15 хвилин до 1 години.

Крім того, голова Одеської митниці анонсувала зростання зарплат співробітників митниці – за рахунок доходу від брокерських послуг, які планують надавати на Одеській митниці.

"Ми зможемо надавати платні послуги, те, що зараз роблять брокерські компанії, причому за кращими цінами", - сказала вона.

ASYCUDA – це автоматизована система обробки даних митних, яка була розроблена Конференцією ООН з торгівлі і розвитку (ЮНКТАД) спільно з Міжнародною митною організацією. Наразі ця система використовується митними відомствами більш ніж у 80 країнах світу. Вона дозволяє обробляти митні декларації в автоматизованому режимі.

Раніше керівники різних служб і відомств підписали спільний наказ, згідно з яким відмовилися від перевірок контейнерів, що проходять через Одеську митницю, без особливої необхідності.

Документ підписали Одеська митниця, ДФС, Головне управління ДФС в Одеській області, Головне управління МВС в Одеській області, Південне регіональне управління Державної прикордонної служби України і прокуратура Одеської області.

Також Одеська митниця спростила процедуру розмитнення товарів, що імпортуються з 30 країн світу (переважно, з Європи, а також США, Ізраїлю та деяких інших), зобов'язавшись розмитнювати їх за ціною договору за наявності сертифіката походження.

Останнім нововведенням на Одеській митниці було спрощення процедури розмитнення імпортної сировини, яку завозять українські виробники. З початку грудня розмитнити сировину великі українські виробники можуть за ціною інвойсу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування