Адвокат: Частина фігурантів "справи Майдану" досі працює у силових структурах

Субота, 19 грудня 2015, 17:44

Частина фігурантів справи про розстріл Майдану досі працює в МВС, прокуратурі та СБУ - йдеться про "Беркут", карний розшук, керівництво управлінь громадської безпеки та прокуратуру.

Про це заявила адвокат сімей "Небесної сотні" Євгенія Закревська, пише ZN.UA.

За словами адвоката, слідство у справі розстрілу Майдану постійно впирається в те, що свідкам, правоохоронцям слід давати свідчення проти свого нинішнього керівництва.

"У поточній ситуації, коли величезна частина фігурантів продовжує працювати в правоохоронних органах - МВС, прокуратурі, СБУ, - розслідування малоефективно", - зазначила Закревська.

За її словами, якщо свідків з "того боку" в принципі знайти важко, то в умовах, коли свідчення потрібно давати проти свого нинішнього керівництва - "практично неможливо".

"Йдеться і про "Беркут", і про карний розшук і керівництво управліннями громадською безпекою, і про прокуратуру", - зазначає Закревська.

За її словами, сам факт, що система, яка використовувалася для вчинення злочинів, залишається незмінною, дуже підриває довіру потенційних свідків і нівелює їх бажання свідчити.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування