Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Силовики розповіли подробиці затримання зятя Ківалова

Середа, 2 грудня 2015, 13:10

Зять Ківалова Олексій Нечипоренко після звільнення шукав собі нове місце в нинішній системі і вибудовував корупційні схеми.

Про це повідомив начальник управління внутрішньої безпеки СБУ Владислав Косинський, передає Ліга.

За його словами, затримати зловмисників вдалося завдяки тривалій підготовці операції.

"Була проведена багатомісячна серйозна розробка, в ході якої були отримані дані про системний характер порушень зазначених осіб. Тут нетипова ситуація - особа посередника, який отримував хабар, нам набагато цікавіша, ніж особа чинного прокурора", - зазначив він.

За словами Косинського, колишній прокурор Олексій Нечипоренко є "класичним прикладом співробітника колишньої системи, який намагається знайти своє місце в новій системі координат за допомогою вибудовування нових корупційних схем і пошуку нових подільників".

"Що нам не вдалося - ми не змогли, ми побоялися провести певні обшуки, ми побоялися звернутися до місцевих судів, а закон не дозволяє нам звернутися до інших судів, на отримання санкції на проведення певних обшуків. Тому я думаю, що ці недоліки потрібно виправляти, вносити зміни до законодавства, які б дозволяли нам отримувати дозволи на проведення обшуків у судах інших областей", - додав представник СБУ.

Косинський також уточнив, що до кримінальної відповідальності були притягнуті не тільки особи, які отримали хабар, але також і посередники, і ті, хто давав незаконну вигоду. За його словами, в їх числі "представники дуже відомих європейських підприємств".

Як повідомлялося, суд заарештував колишнього прокурора Подільського району Києва Олексія Нечипоренка (зятя Ківалова) та чинного заступника прокурора цього району Олексія Білого і призначив заставу 3,45 мільйона гривень кожному.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування