Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грицак: За сепаратистами в раді при Мінстеці можуть стояти спецслужби РФ

Середа, 2 грудня 2015, 18:07

Глава Служби безпеки України Василь Грицак допускає, що за сепаратистськими діями окремих представників громадської ради Мінінформполітики можуть стояти російські спецслужби.

Про це він заявив на брифінгу в середу в Києві, коментуючи інформацію щодо виявлення в громадській раді Мінінформполітики причетних до сепаратистських дій.

"Я хочу сказати, що саме служба виявила цих осіб, які дійсно мали відношення до створення сепаратистських формувань так званих ЛНР/ДНР ... Питання дуже цікаве, і я не виключаю, що за цим стоять саме російські спецслужби, тому що деякі речі на це безпосередньо вказують", - сказав Грицак.

Як відомо, 24 листопада 2015 року в Києві співробітники Служби безпеки України почали слідчі дії щодо осіб, підозрюваних у технічному сприянні трансляції телеканалу терористів "Новоросія ТВ" через Інтернет.

У той же час, як з'ясували журналісти програми ТСН на телеканалі 1+1, затримані за сприяння сепаратистському телеканалу "Новоросія ТВ" кияни Дмитро Василець та Євген Тимонін виявилися членами громадської ради при Міністерстві інформаційної політики України.

"Затримані за сприяння "Новоросії ТВ" кияни Дмитро Василець та Євген Тимонін не визнають своєї провини. Хоча й не приховують відверто антиукраїнських поглядів. Свій інформаційний ресурс для поширення сепаратистських ідей вони створили ще навесні 2014 року. Згодом з іншими однодумцями організували проект "Медіалюстрація" , який критикує українські ЗМІ за патріотизм і роздає антипремії "Геббельс ТБ", - говорилося в сюжеті ТСН.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...