Порошенко сказав, як їздити в ЄС без віз мешканцям Криму і Донбасу

Неділя, 20 грудня 2015, 21:58

Україна зможе гарантувати, що усі українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території Криму та Донбасу, зможуть отримати біометричні паспорти і право безвізового в'їзду до країн ЄС. 

Про це президент Петро Порошенко заявив в інтерв'ю "Подробностям", яке вийшло в ефір увечері 20 грудня.

Він додав, що це можливо "після повернення українського суверенітету, української влади, української державної міграційної служби, реєстрів, які дозволять гарантовано видати українським громадянам ці паспорти". 

При цьому Порошенко назвав це "додатковим стимулом -  і для повернення української влади на Донбас, і одним з перших елементів стратегії повернення Криму".

"Це й створення мотивації для кримчан - або ви маєте свободу пересування, демократичні правила життя всередині України, свободу інвестицій, і низку інших переваг - або ви сидите у окупованому Криму без права міжнародних подорожей, з обмеженими можливостями для роботи, інвестицій і т.і.", - заявив президент. 

Порошенко нагадав, що виїзд за кордон в режимі "безвізовий режим" можливий лише за біометричним паспортом. 

"Я не виключаю, що дехто з мешканців Донбасу та Криму зможе отримати біометричні паспорти, але цей випадок буде розглядатися окремо", - зауважив президент. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування