У РФ зрозуміли, що кримські татари не помітили поліпшень після анексії

Вівторок, 22 грудня 2015, 09:09
У РФ зрозуміли, що кримські татари не помітили поліпшень після анексії
capital.ua

Кримські татари не помітили "позитивних змін" після анексії Криму Росією, в РФ побоюються, що це може призвести до "деструктивних речей".

Про це пише у вівторок російське видання "Ведомости", що має в розпорядженні частина результатів дослідження Федерального агентства Росії у справах національностей.

Згідно з даними дослідження, лише 21% кримських татар вважають, що в їхньому житті відбулися позитивні зміни після того, як Росія анексувала Крим.

Половина учасників опитування заявили, що становище в цілому не змінилося, а 15% татар говорять про погіршення ситуації. 60% респондентів не змогли назвати проблеми, які так званый владі вдалося вирішити за півтора року.

Керівник ФАДН Ігор Баринов зазначає, що проблема кримських татар, якщо нею не займатися щільно, може рано чи пізно призвести до деструктивних речей.

За його словами, у більшості кримських татар по відношенню до Росії зберігається настороженість.

Співрозмовник в ФАДН також зазначив: "Зараз є ядро ​​в розмірі від 29 до 34% проросійськи налаштованих кримських татар, проукраїнськи налаштовані від 9 до15%, решта - не визначилися".

Голова меджлісу Рефат Чубаров зазначав, що кримські татари не сприймають окупантів як людей, що прийшли творити добро для Криму і кримських татар.

На його думку, інтерпретація опитування "відбувається відповідно до встановленої в Росії ідеології" і серед 300 000 кримських татар є тільки кілька сотень колаборантів, більшість же не погодиться з тим, що їх намагатимуться поставити в рамки, уготовані в Кремлі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування