"Самопоміч" заблокувала трибуну Ради через Кривий Ріг

Вівторок, 22 грудня 2015, 10:28

Під час обговорення законопроекту про внесення змін до Конституції щодо правосуддя депутати "Самопомочі" заблокували трибуну Верховної Ради, вимагаючи призначити повторні вибори у Кривому Розі.

Депутати на чолі з Єгором Соболєвим вийшли, скандуючи "Кривий Ріг!".

 
"Самопоміч" заблокувала трибуну Ради через Кривий Ріг

Перед тим лідер фракції Олег Березюк заявив, що "Самопоміч" не буде підтримувати внесення президентського законопроекту про внесення змін до Конституції України щодо правосуддя до порядку денного Верховної Ради і голосувати за сам закон, доки парламент не виправить ситуацію в Кривому Розі.

Щодо самого законопроекту Березюк сказав, що його положення "знову нічого не змінюють".

"Цей закон є по своїй суті правильним і добрим", - зазначив він.

"Ми пропонуємо його доповнити постановою Верховної Ради, у якій вказати положення щодо подання суддями та кандидатами на посади суддів декларацій доброчесності та декларації родинних зв’язків, проведення моніторингу способу життя суддів, залучення громадськості до проведення оцінювання суддів, участь осіб з-поза меж суддівського корпусу в конкурсах на зайняття посад суддів", - сказав Березюк.

"Найголовніше, в постанові маю бути те, що ми ще до останнього читання приймемо закон про створення нового Верховного Суду – і він вступить в дію в момент вступу в дію поправок до Конституції. Це означає, що ми змінимо точно 400 суддів касаційних інстанцій Верховного Суду…", - заявив він.

"Без цієї постанови нам буде важко проголосувати за цей правильний, за суттю, закон. Втім, ми і так за нього не будемо голосувати, бо, порушуючи базові права людей, голосувати за суд – це також самообман. Фракцій "Самопоміч" за цей закон голосувати не буде тільки тому, що ми (влада) позбавляємо права на голос людей Кривого Рогу", - наголосив Березюк.

Профільний комітет, за словами Руслана Князевича, підтримав пропозицію представника президента Степана Кубіва включити законопроект №3524 від 25 листопада 2015 року до порядку денного і направити на розгляд Конституційного Суду.

Князевич наголосив, що парламент не розглядає по суті законопроект, а візьметься за розгляд лише після висновку КС.

Спікер Володимир Гройсман запросив керівників фракцій на консультації, але не зміг переконати депутатів продовжити розгляд питання – і оголосив перерву до 12:00.

"Такими методами навряд чи щось конструктивно можна вирішувати", - сказав він при цьому.

Як відомо, під Верховною Радою у вівторок проходить мітинг із вимогою призначити повторні вибори у Кривому Розі, де мером за результатами місцевих виборів названо екс-"регіонала" Юрія Вілкула.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News