Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна подала в Інтерпол запит на розшук менеджера Коломойського

Вівторок, 22 грудня 2015, 11:51

СБУ подала в Українське бюро Інтерполу запит про оголошення міжнародного розшуку екс-глави державної компанії "Укртранснафта" Олександра Лазорка.

Про це йдеться у повідомленні на сайті МВС.

У повідомленні нагадується, що раніше прокуратура Києва винесла щодо нього повідомлення про підозру у злочині, передбаченому статтею про привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Українське бюро Інтерполу у свою чергу подало документи на розшук Лазорка до Генерального секретаріату організації.

Наразі матеріали, надані СБУ та прокуратурою, вивчаються експертами Генсекретаріату.

 
energynews.com.ua

Як відомо, Наглядова рада повністю державної "Укртраснафти" усунула Лазорка з посади керівника в середині березня. У той же день на підприємство примчав тодішній губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський разом з озброєною охороною і влаштував гучний скандал.

В результаті цього скандалу і Лазорко, і Коломойський втратили свої посади.

За час керування "Укртранснафтою" Лазорко неодноразово діяв в інтересах Коломойського. Зокрема, минулого року він прийняв рішення про відкачку з трубопроводів технічної нафти та зберігання її на підприємствах олігарха. За це останньому держава платила близько 75 мільйонів гривень щомісяця. Зараз це є предметом кримінального розслідування з боку силовиків.

Крім того, Лазорко розмістив два мільярди гривень "Укртранснафти" на депозиті у Приватбанку Коломойського.

У кінці жовтня МВС повідомляло, що запит до Інтерполу на розшук Лазорка ще не подано, оскільки ще не проведений аналіз заяв його адвокатів про начебто політичне переслідування екс-чиновника.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування