Бойовики пообіцяли вирішити питання доступу МК Червоного Хреста до полонених

Вівторок, 22 грудня 2015, 19:57

Бойовики пообіцяли вирішити питання доступу місії Міжнародного Комітету Червоного Хреста до полонених.

Про це повідомила представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Після передачі нами списків зниклих безвісти МКЧХ розпочалася нарешті перевірка інформації про цих людей. З 762 осіб, згідно з отриманою сьогодні від ОРДО і ОРЛО інформацією, встановлена доля 63 з них (певні деталі потребують перевірки, але важливо, що процес пішов). Доля 699 встановлюється. Це важлива інформація для родин, що чекають вісточку про рідних, і я дуже сподіваюся, що залучення МКЧХ сприятиме пошуку людей і ідентифікації загиблих",  - написала вона на Facebook.

"Також представники ОРДО і ОРЛО пообіцяли вирішити питання доступу місії МКЧХ до незаконно утримуваних", - додала Геращенко.

Водночас Дарка Оліфер - прес-секретар другого президента України Леоніда Кучми, який на переговорах представляє Україну, повідомила, що окремою проблемою є відсутність доступу міжнародних гуманітарних організацій до українських полонених.

"Також ув'язнені, які відбувають покарання в місцях позбавлення волі на непідконтрольній Україні частині Донбасу і хочуть відбувати покарання на підконтрольній України території, як і раніше, не можуть цього зробити", - заявила вона.

Щодо проблеми звільнення полонених, за словами Оліфер, поки немає успіхів.

"Разом з тим Україна, як і раніше, вірить у те, що хоча б деякі українські громадяни все-таки зможуть повернуться до своїх родин з полону ще до кінця цього року", - написала на Facebook прес-секретар Кучми.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування