ЗМІ: Турецький текстиль опинився під негласною забороною на ввезення в РФ

Середа, 23 грудня 2015, 04:36

Турецький текстиль, який формально не входить до списку санкційних товарів, фактично опинився під негласною забороною на ввезення до Росії.

Про це заступник голови комітету Держдуми РФ з конституційного законодавства і державного будівництва Вадим Соловйов написав у листі, який надіслав прем'єр-міністрові Дмитру Медведєву, пише "Коммерсант".

"Закуплені в Туреччині за контрактами з турецькими виробниками тканини досі залишаються в Туреччині, перевізники відмовляються їх доставляти, або машини з товаром стоять у транзитній зоні між Україною і Росією", - йдеться у зверненні.

На думку депутата, це може спричинити зупинку російських підприємств.

У листі уточнюється, що "на практиці митні органи створюють перешкоди для здійснення комерційної діяльності численних компаній подібного профілю в Росії".

Найбільшим імпортером готового одягу з Туреччини в Росію є Inditex (бренди Zara, Bershka та ін.), яка ввезла товару на $66 млн. Серед інших великих імпортерів - такі бренди, як Lacoste ($11,2 млн), Adidas ($10,5 млн), Mango ($6,4 млн), Modis ($6,1 млн).

У прес-службі ФТС РФ заявили, що служба не здійснює ніяких перешкод товарам, що надходять з Туреччини.

Крім того, "Коммерсант" пише, що на додаток до будівництва і туризму санкції РФ проти Туреччини можуть бути поширені на готельний бізнес, деревообробку, навчання пілотів, а також держзамовлення у будь-якій галузі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування