Депутати придумали закон про диктатуру в партіях

Середа, 23 грудня 2015, 11:10

Лідери фракцій БПП, "Самопомочі", "Батьківщини", "Народного фронту" та Радикальної партії внесли у Раду законопроект, який дозволить вже після виборів виключати кандидатів зі списків партій.

Законопроект передбачає, що після оголошення результатів виборів у Верховну Раду і до подання документів на реєстрацію депутатів до ЦВК, партія може виключати кандидатів зі своїх списків.

Також передбачається, що дія цього документу поширюється і на парламентські вибори, які відбулися у жовтні 2014 року.

Відповідний документ був зареєстрований у Раді у вівторок, а вже у середу його роздали депутатам.

Депутат від БПП Сергій Лещенко на своїй сторінці у Facebook зауважив, що така швидкість є безпрецедентною і неможлива була б без волі спікера Володимира Гройсмана.

Оцініть красу гри!Поки всі сперечаються про бюджет, Верховна Рада готується заднім числом ввести частковий імперативни...

Posted by Сергій Лещенко on Wednesday, December 23, 2015

За його словами, цей документ запроваджує частковий імперативний мандат.

"Це запровадить диктатури партійних вождів та дасть можливість боротися з вольнодумством у партії", – зауважив він.

За словами Лещенка, цей закон вигідний президентові, оскільки дозволить не допустити в Раду Андрія Богдана – адвоката Геннадія Корбана, який є наступним у списку БПП і стане депутатом, якщо хтось із нинішніх депутатів фракції покине Раду.

"Якщо приймуть закон, БПП виключить Андрія Богдана зі списку та "розкупорить" фракцію. Адже зараз ніхто зі списочної частини БПП не може бути призначений в уряд, оскільки замість них зайде Богдан", – пояснив він.

Між тим, депутати у середу відмовилися внести цей законопроект №3700 у порядок денний сесії парламенту. Спікер Володимир Гройсман попросив, щоб керівники фракцій, які підписали цей закон, провели додаткові консультації.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News