Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мер Маріуполя не захотів підтверджувати рішення про визнання РФ агресором

Середа, 23 грудня 2015, 12:23

Мер Маріуполя Вадим Бойченко 23 грудня не поставив на голосування міськради питання про визнання Росії країною-агресором, а "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Про це передає кореспондент видання "Новости Донбасса".

Дану пропозицію озвучив голова Донецького обласного осередку партії "Батьківщина" Олександр Ярошенко. За його словами, проект рішення було підготовлено напередодні й спрямовано у міськраду.

Ярошенко наголосив, що попередній міський голова Хотлубей раніше виявив політичну волю й за схожої ситуації, коли питання у порядку денному не було, поставив його на голосування. Тоді депутати проголосували за ухвалення даного рішення.

Ярошенко також зазначив, що в поточному проекті постанови йдеться про підтвердження рішення депутатів попередньої каденції.

Однак Бойченко заявив що, оскільки депутати вже за дане рішення голосували, цього можна не робити повторно.

Бойченко також заявив, що він як мер уже висловлювався щодо цього питання й неодноразово підтверджував свою позицію.

Раніше, 17 грудня, мер Маріуполя висловив готовність повторно винести питання про визнання Росії країною-агресором на розгляд міської ради.

"Моя позиція не розходиться з позицією України, я завжди був за Україну й залишаюся за Україну, моя позиція дорівнює тій позиції, яка сьогодні декларується нашою країною. Я згоден із тією позицією, яку на сьогодні оприлюднено центральною владою", - говорив Бойченко, не називаючи Росію агресором.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування