Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Раді "загубився" законопроект про покарання "кнопкодавів"

Середа, 23 грудня 2015, 12:32

Нардепи упродовж півроку так і не знайшли час для прийняття законопроекту N1895 про покарання депутатів за неперсональне голосування.

Про це пише журналіст Сергій Андрушко у своєму блозі на "Українській правді".

Він нагадує, що ухвалений у червні цього року в першому читанні законопроект щодо неперсонального голосування передбачав низку покарань для депутатів, зокрема, залишення порушником зали засідань, позбавлення його права брати участь у до 10-ти пленарних засіданнях, а за повторне порушення – у 20-ти пленарних засіданнях.

"Цей законопроект мав на меті зупинити ганебну практику кнопкодавства. Але його подальший розгляд гальмує регламентний комітет. Він так і не знайшов часу підготувати його до остаточного голосування в залі парламенту", - зазначив Андрушко.

За словами члена регламентного комітету Ірини Єфремової, цей законопроект ще не дійшов до їхнього комітету від голови Верховної Ради.

"Є люди, які цей законопроект прописали, по-друге, є голова Верховної Ради, який розподіляє, на який комітет який документ повинен піти. Якщо він буде у нашому регламентному комітеті, ми його розглянемо", - сказала вона.

Виконувач обов'язків голови регламентного комітету Павло Пинзеник спочатку пояснив причину відкладення законопроекту  "неготовністю науково-експертного управління". Але згодом, назвав уже іншу причину. Комітет, виявляється, чекає на підпис інший законопроект авторства народного депутата Лабазюка (група "Воля народу"). Його законопроект передбачає не санкції за кнопкодавство, а введення сенсорної клавіші.

"Схоже, справжня причина, про яку не згадують депутати – це їхнє небажання впроваджувати реальні санкції щодо себе за кнопкодавство. За час, коли законопроект щодо неперсонального голосування був ухвалений у першому читанні (з 17 червня 2015 року) відбулося 34 випадки неперсонального голосування, це лише помічених журналістами.", - пише Андрушко.

Серед кнопкодавів значиться, наприклад, Андрій Іванчук, соратник по партії очільника регламентного комітету Павла Пинзеника, а ще, дружина очільника фракції "Солідарність" (БПП) Юрія Луценка – Ірина Луценко. Також там є депутати із інших фракцій.

Як повідомляє рух "Чесно", на сесійному засідання 22 грудня, під час одного з голосувань за постанову "Про особливості процедури розгляду законопроектів, що пов'язані з прийняттям проекту Закону України про Державний бюджет України на 2016 рік" (№3000-П), депутат з групи "Партія "Відродження" Антон Яценко натиснув кнопку на 5-х депутатських місцях. Утім, на 5-му місці не було депутатської картки, тому реально депутат проголосував за 4-х.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:06
На Дніпропетровщині через ракетний удар пошкоджено два енергооб’єкти та виникли перебої з водою 
07:50
За добу відбулося 94 бойових зіткнення: найактивніший ворог на Авдіївському напрямку 
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
Усі новини...