Аксьонов каже, що інформація про утиски кримських татар брехня

Четвер, 24 грудня 2015, 00:53

Так званий глава тимчасово окупованої АР Крим Сергій Аксьонов назвав суцільною брехнею інформацію про утиски кримських татар.

"Суцільна брехня. Це говорять якісь діячі, які ніколи і в Криму не були", - сказав Аксьонов в ефірі телеканалу НТВ.

За його словами, він неодноразово пропонував західним експертам і журналістам провести експеримент - без підготовки поїхати в будь кримське селище на вибір і запитати в людей, як їм живеться в російському Криму.

"Я вважаю, 9 з 10 скажуть, що проголосували правильно, і ще б, якщо довелося проголосувати, 100 раз це зробили", - підкреслив Аксьонов.

Як повідомлялося, уповноважений президента України у справах кримських татар Мустафа Джемілєв заявив, що з початку окупації Криму на півострові зникли вже 20 кримських татар.

Викрадення кримських татар у регіоні почалися в березні 2014-го, ще до формальної анексії Криму.

Першим був викрадений і вбитий учасник мирних акцій протесту Решат Аметов.

Наприкінці травня зникли кримськотатарські активісти Тимур Шаймарданов і Сейран Зінедін.

27 вересня в Білогірську були викрадені Іслям Джеппаров і Джевдет Іслямов. 29 вересня в Євпаторії зник 25-річний Едем Асанов; через кілька днів його знайшли повішеним.

3 жовтня в Сімферополі зник 23-річний Ескендер Апселямов. 13 жовтня зникли студенти-першокурсники сімферопольських вузів Білял Білялов і Артем Дайрабеков.

На другий день обох виявили з різаними ранами. Білялов був уже мертвий, а Дайрабекова відвезли в реанімацію у важкому стані.

21 жовтня в Феодосії зник 29-річний Усеїн Сеітнабієв.

21 серпня 2015, зникли безвісти ще двоє кримських татар - 29-річний Мемет Селімов і 27-річний Осман Ібрагімов, мешканці Мирнівської сільради Сімферопольського району.

29 серпня в селі Богданівці цього ж району були знайдені тіла обох зниклих з ножовими пораненнями. Трупи виявилися закопаними неподалік місцевого кафе.

Минулого тижня у Меджлісі повідомили про зникнення ще двох кримських татар із Керчі –Руслана Ганієва та Арлена Терехова. Знайомі зниклих характеризують їх як добропорядних сім’янинів. Кажуть, що чоловіки товаришували, ходили до однієї мечеті. Їх доля досі невідома, рідні вважають, що їх могли викрасти співробітники силових структур окупованого Криму.

Також, Мустафа Джемілєв, повідомив про спроби ФСБ вербувати інформаторів серед представників корінного народу Криму, використовуючи для цього, в тому числі, тортури. Він навів приклад спроб спецслужб схилити до співпраці 24-річного кримчанина Енвера Кроша.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування