У ГПУ заперечують інформацію Сакварелідзе про підозру Приндюк

Четвер, 24 грудня 2015, 11:49

У ГПУ заявляють, що інформація, озвучена заступником Генпрокурора - прокурором Одеської області Давідом Сакварелідзе про начебто висунення підозри і спробу її вручення судді Апеляційного суду міста Києва Марії Приндюк - "свідоме введення в оману суспільства".

Про це йдеться в повідомленні ГПУ.

Генеральна прокуратура України заявляє, що Марії Приндюк слідчими ГПУ не повідомлялось про підозру і не здійснювалась спроба її вручення в будь-якій спосіб: поштою чи особисто.

Там вказали, що відповідно до вимог ст. 481 КПК України письмове повідомлення про підозру судді Конституційного Суду України, професійному судді, присяжному та народному засідателю на час здійснення ними правосуддя здійснюється Генеральним прокурором України або його заступником.

Крім того, в ГПУ зазначили, що судді Апеляційного суду, ким є Марія Приндюк, відповідно до вимог КПК не розглядають клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

"Вказана суддя допитувалась як свідок у рамках кримінального провадження відносно резонансної справи Голови Апеляційного суду України Антона Чернушенка", - заявили в ГПУ.

Як відомо, у середу Сакварелідзе заявив, що судді апеляційного суду Марії Приндюк, яка дозволила обшуки у "діамантових прокурорів", у середу висунули підозру.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування